Gersonova terapija je vrsta posebne ishrane koju je osmislio i razvio nemački lekar Maks Gerson. Radi se o tome da ta ishrana i detoksikacija dovode organizam do samoizlečenja što je Maks Gerson otkrio dvadesetih godina prošlog veka, eksperimentišući na sebi, tražeći lek za svoju migrenu, jer tadašnja medicina nije mogla da mu pomogne. Stiv Krosčel je na putovanju od 52 dana kako bi dokazao da postoji prirodni lek za rak i mnoge druge bolesti. Ko je bio Maks Gerson? Kako je lečio ljude svojom terapijom?

Gersonova dijeta i protokol tretmana započinju sa zemljom. Gerson je shvatio da visoka stopa raka počinje da otrovnom i osiromašenom zemljom, kao i sa prerađenom hranom punom aditiva.

Gersonova dijeta je detoks dijeta puna sirove i organske hrane, suplemenata i sveže ceđenog voća. Pacijenti konzumiraju sok na svaki sat koristeći do oko 10 kilograma organskog voća i povrća dnevno. Gerson deli namirnice na 3 grupe – poželjne, povremeno dozvoljene i zabranjene. Gersonova dijeta je poprilično restriktivna.

Zašto su ga neki uticajni ljudi prozvali šarlatanom i zašto su zabranili da se primenjuje Gersonova terapija uprkos činjenici da je uspešno lečio pacijente u preko 90% slučajeva?

Njegova ćerka je nastavila njegov posao. Trenutno u svetu postoje 2 ovlašćena centra koja pacijente leče na Gersonov način, jedan u Meksiku, a drugi u Mađarskoj, blizu Budimpešte. Svrha njegovog programa je oksidacija ćelija, ostvarivanje odgovarajućeg pH i korišćenje pravih masti. Sirovo, sveže i organsko voće i povrće obezbeđuju osnovu dijete.

Prevencija je najbolji lek.

Ovaj film daje odgovore na ova i sva ostala pitanja koja niko nije mogao ili hteo da odgovori…Istina je negde tamo…

www.youtube.com/user/BanneHibiki

Komentari